Taart voor vrijwilligers die zich inzetten voor hergebruik goederen

Taart voor vrijwilligers die zich inzetten voor hergebruik goederen

DEN HELDER - De Repaircafé’s zijn dit jaar in het zonnetje gezet door D66. Ieder jaar houdt de lokale politieke partij een Valentijnsactie. Een aantal leden deelt taart uit voor mensen die dat verdienen.

DEN HELDER – De Repaircafé’s zijn dit jaar in het zonnetje gezet door D66. Ieder jaar houdt de lokale politieke partij een Valentijnsactie. Een aantal leden deelt taart uit voor mensen die dat verdienen.

Om 11.00 uur werden dinsdag eerst de vrijwilligers van het Repaircafé aan de Seringenlaan verrast. Een Repaircafé is bedoeld om recycling van gebruiksvoorwerpen te stimuleren. Vaak worden gebruiksartikelen, die nog goed reparabel zijn, afgedankt. Met hergebruik worden mensen zich meer bewust van duurzaamheid.

In het Repaircafé aan het Seringenplein zijn zeventien vrijwilligers bezig met hergebruik van allerlei goederen. Frans Klut van D66: „Veel van deze vrijwilligers werken daar om de sleur van werkeloosheid te doorbreken en toch bij te dragen aan de samenleving. Het enthousiasme bij hen is des te opmerkelijker omdat lang niet iedereen altijd doorstroomt naar een reguliere baan.”

De vrijwilligers van het Repaircafé aan het Heiligharn 242 waren de volgende die getrakteerd werden. Zij repareren apparaten voor het Boelhuis in de Spoorstraat, maar ook voor mensen uit de buurt.

Bij D66 is de duurzaamheid een belangrijk punt op de politieke agenda, vandaar dit jaar waardering voor deze vrijwilligers.