Honden- en kattenbezitters pas op voor gebakken spons in Julianadorp

Honden- en kattenbezitters pas op voor gebakken spons in Julianadorp

JULIANADORP - Op verschillende plekken in Julianadorp zijn gebakken spons gevonden. Mar van Beek mailde deze foto naar de redactie: „Ze zijn gemaakt door mede-hondenbezitters. De sponzen zijn aangetroffen naast het pad als je oversteekt bij school De Verrekijkerer in Vogelzand naar het fietspad bij de golfbaan. Dit zijn losloopgebieden. De wijkagente raadde ons aan de foto’s in de krant te laten plaatsen. We hopen op deze manier erachter te komen wie dit doet. En willen hondenbezitters waarschuwen.”

JULIANADORP – Op verschillende plekken in Julianadorp zijn gebakken spons gevonden. Mar van Beek mailde deze foto naar de redactie: „Ze zijn gemaakt door mede-hondenbezitters. De sponzen zijn aangetroffen naast het pad als je oversteekt bij school De Verrekijkerer in Vogelzand naar het fietspad bij de golfbaan. Dit zijn losloopgebieden. De wijkagente raadde ons aan de foto’s in de krant te laten plaatsen. We hopen op deze manier erachter te komen wie dit doet. En willen hondenbezitters waarschuwen.”

Honden die deze sponsen, die door het bakken in vet een heerlijkheid zijn voor dieren, opeten, kunnen sterven volgens diverse dierenartsen. De sponzen zetten namlijk uit in de maag en zouden het maag-darmstelsel niet kunnen verlaten. Kleine stukjes bij een grote hond kunnen meestal niet veel kwaad, maar voor een chihuahua die een fikse hap neemt kan het desastreuze gevolgen hebben.

Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.